Broedplaats Hoorn


IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD

Je hebt dit gezegde vast wel eens gehoord of gezien. In Hoorn gaan we werk maken van dit gezegde: komend schooljaar 2019-2020 werken we in de Broedplaats Hoorn aan een maatschappelijk ecosysteem waarin verschillende organisaties gebruik maken van elkaars kennis, kunde en kwaliteiten om het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar optimaal te stimuleren. Daar hebben we jullie voor nodig!

Wij zoeken ambitieuze, enthousiaste doeners en denkers voor wie de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

Wat is Broedplaats Hoorn?

De Broedplaats Hoorn is een programma gericht op de vorming van integrale kindcentra (IKC). De gemeente Hoorn stimuleert IKC-ontwikkeling door bestaande initiatieven te verbinden, te versterken én nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Gedurende het schooljaar 2019-2020 werk je samen aan:  

 • het realiseren van concrete vernieuwingen tbv onderwijs en ontwikkeling van kinderen in Hoorn;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • een duurzame gemeenschap van opvang- en onderwijsvernieuwers in Hoorn.

Voor wie?

In de Broedplaats Hoorn werken we aan een krachtig ecosysteem waarin kinderopvangorganisaties, basisscholen en andere maatschappelijke partners elkaar versterken in de ambitie om meerwaarde te creëren voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom nodigen we iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar uit, om zich aan te melden.

Broedplaats Hoorn is iets voor jou als je:

 • ambitieus bent en verder wilt kijken dan jouw eigen organisatie;
 • wilt werken aan persoonlijke ontwikkeling;
 • een nieuw netwerk wilt opbouwen van gedreven collega’s en andere professionals;
 • op onderzoek uit wilt gaan in de praktijk,
 • op zoek wilt naar nieuwe ideeën en aanpak voor kindontwikkeling, met als doel deze te testen en daadwerkelijk te realiseren.

Festival Hoorn DroomSchool

Om alvast kennis te maken met de werkwijze en de eerste ideeën te stimuleren, organiseren we het festival Hoorn Droomschool op woensdag 18 september van 16.00 – 20.00 uur. Die dag nodigen we iedereen in Hoorn uit om mee te denken over hoe het onderwijs en de ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 13 jaar nog beter kan en gaan we met elkaar op zoek naar manieren om de samenwerking tussen kinderopvang, basisschool, sport, muziek en andere organisaties te verbeteren. Ook stellen we ons voor hoe dé ideale leer-/ontwikkel-/speelomgeving voor kinderen in Hoorn eruit ziet. Dus ben je ambitieus, durf je groots te denken en staat de ontwikkeling van kinderen voor jou centraal? Lees hier meer over het festival.

Broedplaats 2019-2020

Vanuit de ideeën die tijdens het festival ontstaan, werken we verder in vijf bijeenkomsten (labs) verspreid over het komende schooljaar. Elk lab onderzoeken we met elkaar de mogelijkheden om de samenwerking en samenhang tussen onderwijs, opvang, zorg en sport/cultuur te verbeteren.

Je leert bestaande initiatieven te onderzoeken en experimenteert in de praktijk met nieuwe ideeën. Ook de eigen ontwikkeling krijgt een prominente plek: je ontwikkelt jezelf tot innovator op het gebied van kindontwikkeling. Persoonlijk leiderschap is immers een van de belangrijkste elementen om vernieuwingen in gang te zetten. Tijdens de labs zullen experts op het gebied van kindontwikkeling en IKC-vorming zorgen voor de nodige inspiratie en inzichten.

Belangrijke data

 • 18 september 2019: kick-off Broedplaats Hoorn – festival HoornDroomSchool
 • 27 september 2019: deadline inschrijving Broedplaats Hoorn 2019-2020

De labs vinden plaats op woensdagen van 16.00-20.00 uur op de volgende data:

 • 30 oktober 2019: lab 1
 • 18 december 2019: lab 2
 • 29 januari 2020: lab 3
 • 4 maart 2020: lab 4
 • 15 april 2020: lab 5
 • vrijdag 15 mei 2020: Broedplaats XL (feestelijke afsluiting en vooruitblik)

We zien je graag tijdens het festival op 18 september en hopen dat je geïnspireerd raakt om mee te doen met de labs van Broedplaats Hoorn 2019-2020!

 

Meld je hier aan